Veelgestelde vragen

Industriepark Brievengat

Veelgestelde vragen

Industriepark Brievengat

1. Wat voor bedrijven worden in het Industrialpark Brievengat toegestaan?

Curinde werkt uitsluitend met lokale N.V.’s en B.V.’s.

2. Kan ik mijn bestaande N.V. naar het Industriepark Brievengat verhuizen?

Ja, dat kan. Indien u reeds een N.V. hebt en u wilt die naar het Industriepark Brievengat verhuizen of zelfs uitbreiden met een vestiging in het park, dan hoeft u daar geen nieuwe of aparte vennootschap voor op te richten.

3. Wat zijn de stappen om daar ruimte te kunnen huren?

Bedrijven die vanuit het Business Park Brievengat willen opereren dienen een aanvraagformulier in te vullen dat bij Curinde te verkrijgen is, en die samen met hun bank- en zakelijke referenties in te dienen.
De aanvraag wordt binnen 24 uur behandeld en nadat de gevraagde gegevens gecontroleerd zijn, sturen wij u een offerte toe voor de meest gepaste locatie voor uw type bedrijfsactiviteit.
Bij goedkeuring van de offerte wordt overgegaan tot het tekenen van de huurovereenkomst.

4. Wat is de duur van de huurovereenkomst?

Curinde gaat doorgaans eenjarige overeenkomsten aan met de mogelijkheid tot verlenging, maar dat is enigszins afhankelijk van het type bedrijfsactiviteit.
Voor bestaande huurders en belangstellenden die per se huisvesting voor een kortere periode nodig hebben, kan een kortere contractduur worden overwogen.

5. Moet ik iets betalen voordat de huurovereenkomst getekend is?

Nee. Curinde staat u kosteloos bij.

6. Mag ik de unit naar wens inrichten?

De units zijn multifunctioneel en bieden voldoende flexibiliteit om verschillende ruimten aan te brengen zoals kantoren en magazijnen. Wel moet Curinde de bouwplannen goedkeuren.

7. Biedt u ook bouwgrond aan voor constructie op maat?

Ja. Indien onze multifunctionele gebouwen niet geschikt zijn voor uw specifieke bedrijfsactiviteit, bieden wij u een bouwperceel aan. De vereisten daarvoor worden per geval beoordeeld. De criteria die daarbij worden gehandhaafd zijn onder andere het type bedrijfsactiviteit, de ruimtebehoefte en het haalbaarheidsonderzoek.

8. Zijn er beperkingen voor wat betreft de openingstijden?

Bedrijven die actief zijn in het Business Park Brievengat kunnen ongehinderd 24 uur per dag draaien. Bovendien wordt in het park 24 uur per dag gepatrouilleerd door een particulier beveiligingsbedrijf.

9. Hoe staat het met de stroomzekerheid in het Industriepark Brievengat?

Het park beschikt over redundante stroomtoevoer vanuit het lokale elektriciteitsnetwerk.

10. Hoeveel 40-voetcontainers voor algemeen gebruik kunnen er in één zo’n unit?

De afmeting van de units is 30 x 15 meter, met een hoogte van 5,5 m van vloer tot plafond. Daaruit volgt dat in elke unit minstens tien 40-voetcontainers van 12 x 2,4 x 2,6 m moeten kunnen passen.

11. Welke stimulansen worden aan fabrieken en andere productiebedrijven geboden?

Voor dergelijke industriële activiteiten kan de overheid verschillende stimulansen aanbieden, bijvoorbeeld vrijstelling van invoerrechten en een 2% belastingtarief op gerealiseerde winst. Neem contact met ons op en we zullen u hierover graag verder bijstaan.

12. Wordt het Industriepark Brievengat als een (Economische) Vrije Zone beschouwd?

Nee, de Landsverordening E-zones (waarin de vrije [economische] zones zijn geregeld) is niet van toepassing op het Industriepark Brievengat. Bedrijven die vanuit het Industrialpark Brievengat opereren zijn dus niet verplicht hun goederen te exporteren.

13. Mag ik het park bezoeken om één van de units te bezichtigen?

Indien u graag het park wilt bezoeken om een beter idee te krijgen van hoe zo’n unit eruit ziet, neem dan a.u.b. contact met ons op. We laten u graag even rondkijken.

Contact

  • T(599-9) 737-6000
    1-800-236-7182
  • F(599-9) 737-1336
  • Einfo@curinde.com
  • AEmancipatie Blvd 7 Landhuis Koningsplein, Curaçao