Veelgestelde vragen

Vrije (Economische) Zones

Veelgestelde vragen

Vrije (Economische) Zones

1. Wat voor producten worden er zoal in de Economische Zones op Curaçao verhandeld?

Van alles, bijvoorbeeld kleding, schoeisel, lederwaren, speelgoed, huishoudelijke artikelen, elektronica, juwelen, farmaceutische producten, cosmetica, alcohol en sigaretten.

2. Kan ik van alles in de Economische Zones op Curaçao verhandelen?

Ja, vrijwel alle soorten producten zijn toegestaan, mits men over de nodige vergunningen beschikt. Curinde hanteert echter een lijst producten die in de Economische Zones verboden zijn. Bovendien is detailhandel niet toegestaan.

3. Wat voor activiteiten zijn in de Economische Zones toegestaan?

Geïmporteerde goederen kunnen er worden opgeslagen, tentoongesteld, onderhouden, herverpakt, opnieuw gelabeld, geassembleerd of verwerkt tot nieuwe producten. Er kunnen verschillende soorten diensten worden aangeboden, zoals logistieke hulp, helpdesks, reparatiecentra, callcenters, etc., of combinaties hiervan.

4. Hoeveel bedrijven zijn er in de Curaçaose Economische Zones gevestigd?

In de Economische Zone Haven Curaçao zijn er momenteel 105 bedrijven gevestigd. In de Economische Zone Luchthaven zijn er momenteel in totaal 39 bedrijven.

5. Wat voor voordelen bieden de Curaçaose Economische Zones als vestigingsplaats?

De overheid biedt aantrekkelijke stimulansen aan bedrijven die zich in een Economische Zone vestigen: Vrijstelling van invoerrechten op alle producten die in de economische zone worden toegelaten, 2% belasting op winst uit export, geen omzetbelasting en geen grond/eigendomsbelasting. Bedrijven in de Economische Zone mogen voor 100% in buitenlandse handen zijn. De omgeving is omheind, schoon, en is 24 uur, 7 dagen per week beveiligd. Afhankelijk van de behoefte kan er magazijn-, showroom- of kantoorruimte worden gehuurd, en het is ook mogelijk om voor lange termijn grond te huren voor uw eigen op maat gebouwde faciliteiten. Daarbij komt kijken de in het algemeen gunstige zakelijke omgeving op het eiland.

6. Welke vereisten zijn van toepassing om een bedrijf in één van de Curaçaose Economische Zones te vestigen?

Minimaal 75% van de jaarlijkse omzet moet buiten Curaçao gegenereerd worden, en er moet een aanvraag bij Curinde voor worden ingediend. (Neem a.u.b. contact met ons op voor een aanvraagformulier.) Om vanuit de (Economische) Vrije Zone te opereren moet speciaal een Curaçaose N.V. of B.V. worden opgericht, en moet men tevens over de nodige vergunningen beschikken.

7. Wat wordt onder binnenlandse markt verstaan?

Het land Curaçao.

8. Wat wordt onder export verstaan?

Verkopen buiten Curaçao of aan andere bedrijven van de Curaçaose Economische Zone.

9. Wat zijn de stappen om een bedrijf in de economische zone op Curaçao te vestigen?

U moet een volledig ingevuld aanvraagformulier bij Curinde indienen. Neem a.u.b. contact met ons op voor een aanvraagformulier. Curinde behandelt alle aanvragen via internationale wetshandhavingsinstanties volgens de geldende ‘due diligence’ normen. We staan u kosteloos bij met de te volgen procedure.

10. Wat is de duur van de huurovereenkomst?

De huurovereenkomsten zijn doorgaans eenjarig, met mogelijkheid tot verlenging.

11. Hoe vindt de verkoop aan bezoekers/walk-in klanten plaats?

Als groothandelverkoop. Detailhandel is niet toegestaan.

12. Wat zijn de openingstijden van de Curaçaose Vrije (Economische) Zones?

Van maandag tot vrijdag: 07.30 – 22.00 uur

Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur

Zondag: 10.00 – 18.00 uur

Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden.

Contact

  • T(599-9) 737-6000
    1-800-236-7182
  • F(599-9) 737-1336
  • Einfo@curinde.com
  • AEmancipatie Blvd 7 Landhuis Koningsplein, Curaçao